home     over DiSy     screenshots     prijzen    DOT     helpdesk     downloads     inloggen                  remote support 
   

Per 1-1-2012 zijn ziekenhuizen en ZBC's overgegaan op de DOT: Dbc Overgang naar Transparantie

Hier vindt u de links om de informatie hierover te vinden. Tevens wordt hier de update procedure van DiSy 2012 beschreven. Bij de downloads kan u de benodigde installatie bestanden vinden.

Handige info op youtube:

DOT in het kort:
De behandel as komt te vervallen, die wordt door de overheid afgeleid. Hiervoor heeft men een grote computer neergezet, de grouper. Vanuit DiSy wordt hiermee contact gemaakt op basis van een aansluiting die kan worden aangevraagd met een UZI Abonnee nummer. Dixis handelt deze aanvraag voor u verder af indien u dit UZI nummer aan ons doorgeeft. Rechts op deze site vindt u een link naar het juiste aanvraagformulier.

Als u uw diagnose en verrichtingen (CTG's, zorgactiviteiten) naar de grouper stuurt middels een nieuwe knop n DiSy, dan krijgt u een zorgproductcode terug. Hieraan zijn dan weer declaratiecodes verbonden waarvoor u zelf in de meeste gevallen (bijna alle is B segment) uw tarieven kan bepalen (passantentarieven). U kan zelf oefenen om te zien wat de grouper terug geeft, zie de link naar de zorgactiviteiten viewer rechts op deze site. Dan knop "RZ12b release", dan knop "ga naar actieve viewer". Dan knop "casus afleiden"

De grouper bepaalt aan de hand van een verrichting/zorgactiviteit of iets verzekerde zorg is of onverzekerd. Als voor een zorgactiviteit een machtiging is vereist dan is er toestemming te vragen bij de verzekeraar. Vanaf 2012 kan dat ook via Vecozo. Hiervoor dient uw vecozo acount aangepast te worden met een autorisatie voor machtigingen. Het juiste formulier is rechts op deze site te vinden waarmee u dit aanvraagt.

De afsluitregels van een DOT DBC:
:

  


 

Handige links


zorgproducten vieweraanvragen UZI Abonnee


Zorgwijzer DOT info


wijzigen autorisatie vecozo


werken met DOT info

   
 

2013 Dixis