AGENDA

In de DiSy agenda worden de afspraken van de patiënten vastgelegd.

In de agenda van de arts is per dag zichtbaar wanneer welke patiënt waarvoor komt. Naast afspraken met patiënten kunnen ook andere afspraken, zoals bijvoorbeeld pauze, vakantie of studie, vastgelegd worden.

Snelle makkelijke registratie met afspraaktype

Door bij het maken van een afspraak het juiste afspraaktype te kiezen krijgt de afspraak automatisch de juiste duur en de juiste kleur in de agenda.
Aan de afspraaktypes kunnen zorgactiviteiten gekoppeld worden. Zo kunnen heel gemakkelijk de juiste zorgactiviteiten met de juiste datum aan de behandeling toegevoegd worden.

Werktijdtype

Per medewerker kunnen werkschema’s opgesteld worden. Dit gebeurt aan de hand van werktijden met per werktijd een werktijdtype. Aan de hand van het werktijdtype krijgt het betreffende tijdsinterval een eigen kleur in de agenda zodat het voor iedereen duidelijk is welke afspraken er op welk moment ingepland kunnen worden.

Afspraakbevestiging

Na het maken van een afspraak kan met Word een afspraakbevestiging afgedrukt worden maar het is efficiënter om de Notify module te gebruiken. Met Notify kunnen herinneringen, afspraakbevestigingen en meldingen bij wijziging of annulering van de afspraak verstuurd worden. Dit kan per sms of per e-mail, zie voor meer informatie het Notify factsheet. Met Notify vermindert u het aantal no-shows!

Overzichtelijk per week of per dag

Als er meerdere medewerkers met agenda’s aanwezig zijn dan kan één medewerker gekozen voor een overzicht van de afspraken van één week of kunnen de agenda’s van meerdere medewerkers naast elkaar worden getoond, voor een overzicht van de afspraken van die dag.
Bij meerdere praktijklocaties is er voor elke locatie een aparte agenda.

Afspraakstadium

Om de voortgang van de afspraak in de gaten te houden kan gebruik gemaakt worden van afspraakstadia. Voorbeelden van afspraakstadia zijn: aanwezig, in de wachtkamer, in behandelkamer, no-show enz.
DiSy kan kan bijhouden hoe lang de afspraak in een bepaald stadium verkeert. Zo kunnen overzichten gemaakt worden waarop bijvoorbeeld zichtbaar is hoe lang patiënten in de wachtkamer moeten wachten of hoe lang een consult bij een bepaalde arts duurt.
DiSy biedt een wachtkameroverzicht waarop aan de hand van het afspraakstadium precies te zien is welke patiënten waar zijn.

Patiënten zelf afspraken laten maken

De agenda is makkelijk te koppelen aan de DiSy online agenda. Hiermee vergroot je de werk efficiency binnen de kliniek. Zie voor meer informatie het DiSy online agenda factsheet.

Features

 • Eenvoudig en snel afspraken maken, zowel vanuit de agenda als via het dossier van de patiënt.
 • Afspraken zijn uiteraard eenvoudig te wijzigen.
 • Meerdere locaties in de kliniek? In de DiSy agenda kunnen de afspraken per locatie worden geregistreerd.
 • Meerdere afspraaktypes zelf eenvoudig aan te maken.
 • Werkschema’s aanmaken voor de medewerkers, waardoor nog eenvoudiger afspraken te plannen zijn.
 • Online agenda mogelijkheid, waardoor de afspraken altijd en overal in te zien zijn.
 • Afspraak statussen registreren.
 • Overzicht van de afspraken afdrukken met een druk op de knop.
 • Na het maken van de afspraak, eenvoudig een bevestiging naar de patiënt te sturen, geen gedoe met het apart typen van mails en dergelijke.
 • Registratie van no-shows.
 • Per patiënt een overzicht van de afspraken in het verleden en in de toekomst

Meer over